IRENE I LA TERRA ADORMIDA

 In Cantates, Irene

La cantata “Irene i la terra adormida” sorgeix de la proposta del musicòleg i compositor Francesc Vicens de crear una obra a partir del projecte Tradicionari de Mallorca, de la Fundació Mallorca Literària. La cantata ha estat creada conjuntament per Francesc Vicens (música) i l’escriptora Lucia Pietrelli (lletra),
El resultat és una cantata composta per 7 temes que aborden i desenvolupen la temàtica de rituals de vida/mort amb sonoritats de molt diversa procedència. La creació s’emmarca en el context divulgatiu del projecte del Tradicionari de Mallorca, i constitueix una nova oportunitat de donar a conèixer rituals ben arrelats en la societat mallorquina, alhora que connectat amb les formes de relació dels individus amb els grans enigmes de la humanitat arreu del planeta.

Irene i la terra adormida. Una rondalla per a la Nit de les Ànimes. 

Sinopsi:

Aquesta és la història d’una llavor que creix fins a fer-se flor i d’una nina adormida que es desperta perquè té ganes de tornar a jugar en el món dels vius. És la història d’una terra on floreix la llavor i on descansen les ànimes. És la nostra terra eternament badada. Al novembre s’adorm com un infant mentre, dins del seu ventre, desperten les ànimes com ombres amb ulls lluents.
Aquesta és la història de Nit de les Ànimes, que concilia enyor i il·lusió. Repassant els rituals del tradicionari, descobrim els camins que ens ajuden a comprendre i celebrar la mort com a part de la vida, conjugant dolor, por, gratitud i record.
Aquesta és la història de na Irene, una nina menuda que partí deixant un buit molt gran. Una història que és un conte i que, com tot, té un principi i un final.

Cantata original: Francesc Vicens (música) i Lucia Pietrelli (text), creada per al Tradicionari de Mallorca de la Fundació Mallorca Literària

Direcció: Joan Fullana

Actors: Mercè Sancho de la Jordana, Maria Rosselló Montserrat, Hèctor Seoane

Veus: Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma (coral filial de la CUIB). Direcció: Santi Francia

Músics: Francesc Vicens (piano), Esteban Belichón i Rosa Cardona (violoncel), Clàudia Sànchez (oboè), Pere Dàvila (guitarra, timple i percussió)

Espai visual: Joan Fullana, amb obres de Ricard Chiang

Lloc: Teatre Principal de Palma i Teatre de Manacor

Dates:

[Font: http://www.fundaciocasamuseu.cat/activitats/index.php?i=ca&s=age

Recent Posts