Ramon Llull a la recerca de la Veritat amb l’escola de les arts de Santa Perpètua i les escoles de Mogoda

 In Cantates, Llull

Dia 22 d’abril l’escola municipal de les arts de Santa Perpètua de Mogoda (EMA) va presentar el projecte escènic-musical Ramon Llull a la recerca de la Veritat. L’alumnat de les escoles del municipi varen representar l’obra de Sebastià Sansó (text original) i Francesc Vicens (música), adaptada musicalment per a l’ocasió per a Narcís Vidal.  Més de 200 alumnes de quart curs de primària dels centres participants (Col·legi Sagrada Família, Escola Bernat de Mogoda, Escola La Florida, Escola de Santa Perpètua, Escola Tabor, Institut Escola Santiga) i una cinquantena de cantaires de l’escola municipal de les arts, EMA) varen ser els protagonistes d’una producció que es va representar al pavelló d’esports de la localitat.

  

Llull, a la recerca de la Veritat és la cantata de 2023

Més de 200 escolars de quart de Primària de totes les escoles del municipi i una cinquantena de cantaires i dansaries de l’EMA representaran la cantata Llull, a la recerca de la veritat.

Aquest dissabte 22 d’abril el Pavelló municipal d’Esports acollirà una nova edició de la Cantata, un dels espectacles més destacats del municipi pel que fa a la participació escolar i al projecte comunitari que representa. Segons han explicat des de l’EMA, la música de la Cantata és de Llull, a la recerca de la veritat de Francesc Vicens i text de Sebastià Sansó però els arranjaments i les adaptacions han estat fets pel professor de l’escola Narcís Vidal. L’estil musical de la Cantata sorprendrà l’espectador perquè és “molt diferent a tot el què hem fet fins ara amb música amb influència del Jazz i molt colorista”. Altres novetats que es podran veure a la Cantata és que, per primera vegada tot l’alumnat de Primària realitzarà una coreografia conjunta i la disposició escènica serà en forma triangular, simulant la popa d’un vaixell, el vaixell amb el qual Llull viatja per la Mediterrània. Només els familiars de l’alumnat podran veure l’espectacle, que es farà en dos passis, a les 17 hores i a les 18.30 h.

Fer tot aquest muntatge implica que dissabte a les 7 h ja es començarà a instal·lar l’escenografia per a les 14 h començar amb els assajos finals abans de les dues funcions. El director de l’EMA, Eliseu Ribes, ha explicat que “les mesures de seguretat fixen un topall màxim de persones entre pista i graderia i al ser tantes persones participants a la Cantata limita la capacitat del públic”. La temàtica de la Cantata 2023 és la obsessió de Ramon Llull per la recerca de la veritat. Eliseu Ribes ha destacat que “Llull inventa una màquina de pensar que anomena art de pensar” i el seu viatge per diversos països a la recerca de la veritat és el que explica l’espectacle.

Font: https://www.staperpetua.cat/actualitat/noticies/llull-a-la-recerca-de-la-veritat-es-la-cantata-2023.html

 

 

Recent Posts