Presentació a Bellver de la cantata ‘Ramon Llull a la recerca de la Veritat’

 In Cantates, Llull

Dia 24 de juny es va presentar Ramon Llull, a la la recerca de la veritat al pati d’armes del Castell de Bellver. L’obra és una cantata infantil per a cor i agrupacions Orff i respon a un projecte interdisciplinari on han participat el CESAG, el centre educatiu Sant Josep Obrer i l’Escolania Vermells de la Seu. La cantata suposa una aportació de Sant Josep Obrer i el CESAG a l’Any Ramon Llull i és una iniciativa que té la principal motivació de connectar l’escola i la universitat.

L’obra vol difondre la història del famós filòsof medieval mallorquí als alumnes d’Educació Primària, principalment als alumnes de darrer cicle, a través d’una obra de nova creació que conjuga música i teatre.

La música de la cantata és obra del professor del CESAG Francesc Vicens i fa servir melodies tradicionals i músiques de nova creació, i el text és de Sebastià Sansó. La cantata s’ha escrit per a cor a dues veus i agrupació instrumental Orff (usant instruments de percussió de làmines com xilòfons, marimbes i vibràfons). El projecte ha inclòs un disc, realitzat als estudis de gravació del CESAG, i un llibre il·lustrat dissenyat pel dissenyador del centre Javi Siquier i editat per Documenta Balear, usant la tipografia Lullius de Damià Rotger.

A l’acte de presentació va participar l’Orquestra de mestres del CESAG i Aina Salvà en el paper de narradora.

29

A partir del mes de setembre Ramon Llull a la recerca de la Veritat es podrà tornar a veure i escoltar a distints indrets de Mallorca com ara Randa (2 de setembre), Vilafranca (14 d’octubre), Valldemossa (5 de novembre), Manacor (2 de desembre) i la Seu de Mallorca (27 de desembre)

.

Recommended Posts