Ramon Llull a la recerca de la Veritat, llibre disc

 In Cantates, Llibres, Llull

S’acaba de publicar Ramon Llull a la recerca de la Veritat, cantata infantil per cor i agrupacions Orff  amb música de Francesc Vicens i text de Sebastià Sansó. L’edició inclou un disc enregistrat als estudis de comunicació del CESAG i un llibre il·lustrat i dissenyat per Xavier Siquier (CESAG) a partir de la tipografia Lullius de Damià Rotger. El llibre l’edita Documenta Balear fora de col·lecció juntament amb el CESAG.


Sinopsi de l’obra:

Ramon Llull, després de tenir una il·luminació, es decideix a viatjar per trobar la Veritat. Ho farà acompanyat de Tomàs, un nin tan espavilat com pobre, que ajudarà el Doctor Il·luminat en les seves peripècies. Mallorca, Barcelona, Montpeller, París Roma, Xipre, Jerusalem i Tunis seran els territoris en els quals els protagonistas trobaran personatges tan variats com el rei Jaume II, la reina Esclarmonda de Foix, el papa Celestí V o el Gran Mestre dels cavallers templers Jaume de Molay, que inspiraran a Llull obres com el Llibre de les bèsties, Blaquerna o el Llibre de meravelles.


El text:

l’obra s’articula en 8 actes, cada acte és un indret geogràfic distint, una aturada en el viatge on Llull escriu o inspira un llibre; així Mallorca, Barcelona, Montpeller, París, Roma, Xipre, Jerusalem i Tunis serveixen de marc per descriure la geografia del viatge de Llull a la recerca de la Veritat. Es fa ús d’un llenguatge desenfadat i dialogat amb personatges rellevants de l’època.


La música:

cada acte es tanca amb una cançó que s’inspira en les músiques de cada indret geogràfic on transcorr l’acció per suggerir la idea de multiculturalitat, els textos d’aquestes músiques serveixen per explicar vuit obres de Llull (Vida de Mestre Ramon, Art General, Llibre de les bèsties, Arbre de Ciència, Blaquerna, Llibre de meravelles, Llibre del gentil i dels tres savis i Amic e Amat). La música combina materials de nova creació amb músiques tradicionals de Mallorca i Occitània.


Arxiu disponible en PDF: Ramon Llull a la recerca de la Veritat

Recommended Posts