Mystirio Sibylla

 In *, Sibil·la

 

Mystirio Sibylla és una proposta musical de nova creació en format CD nascuda de l’experimentació i de la reflexió a partir de la figura enigmàtica de la sibil·la com a font d’inspiració.

L’obra, ideada pel musicòleg Francesc Vicens i el productor musical Miquel Brunet, té el seu origen en l’obra Ferments (Ona Edicions, 2015) i reflecteix un procés creatiu que ha durat diversos mesos basat en la improvisació i la manipulació de sons gràcies als recursos tecnològics que ofereix la tecnologia.

Mystirio Sibylla es compon de sons ensemblats i de superposicions amb la finalitat d’aconseguir ambients sonors i emocions que ens evoquin aquells elements que imaginam de la sibil·la: la cova, el buit, l’antigor i en definitiva el misteri de les sibil·les.

Soles o acompanyades les sibil·les que participen a la peça despleguen tot el seu bagatge musical a l’obra. Així, jazz, músiques urbanes i fins i tot algunes notes de la sibil·la donen pas a una nova estètica que suposa un gir complet a les sibil·les de sempre.

Mitjançant els experiments de la música concreta, procediments creatius del segle XX, donam una nova forma a una de les manifestacions més suggerents i evocadores del nou mil·lenni, la sibil·la.

Pel seu caràcter imbatible al temps i la seva dimensió cultural de gran vigència consideram l’obra un ítem de la cultura contemporània que mitjançant un referent de passat es mostra amb el llenguatge del seu temps.

Les veus de Mystirio Sybilla són Carme Jaime, Júlia Colom i Noemí Garcies, tres perfils experimentats amb la sibil·la que en distinta mesura han desenvolupat una carrera musical pròpia. Així doncs, tots plegats presentam Mystirio Sybilla amb la il·lusió, el legat i la gent amb l’esperança de transitar cap a un futur creatiu apassionant.

Recent Posts