Som en Francesc Vicens Vidal, músic (especialitzat en musicologia i història de l’art). Em vaig doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona a la vegada que acabava els estudis de piano al Conservatori del Liceu i al Taller de músics.

El meu interès per l’etnomusicologia també m’ha portat a investigar les músiques de tradició oral en contexts de feina i de festa. Juntament amb Jaume Ayats he publicat diversos estudis centrats en la relació de la música i les feines del camp a Mallorca. A dia d’avui estic centrat en la relació entre la música i el turisme de masses, la recepció local de fenomens globals i la influència de la popular music en contexts diversos.

Sobre aquests temes he publicat 8 llibres i una vintena d’articles vinculats a grups I+D (vegeu totes les meves publicacions). De tots ells, Diabolus in musica (Palma, 2007) em va servir per guanyar el premi Hiperbòlic i l’any 2010 la majoria de les meves investigacions relacionades amb la sibil·la –El cant de la sibil·la a Mallorca (2004) i La sibil·la i les Matines a Mallorca (2006)- varen servir per donar suport a la candidatura del Cant al Llistat de Béns Immaterials de la UNESCO. Dos anys més tard l’OCB em va donar el premi Bartomeu Rosselló Pòrcel a la meva carrera com a jove investigador.

La meva vida acadèmica m’ha portat a viatjar arreu del món. He fet ponències a Palma, Barcelona, València, Madrid, Lisboa, Brusel·les, Zurich o Siena. A més, vaig fer els estudis de doctorat a Bologna (Dams) i l’any 2012 vaig participar en el programa Visiting Schoolar del Centre de Graduats de la ciutat de Nova York. 

La nit de Sant Joan de 2016 vaig estrenar la meva primera obra musical al pati d’armes del castell de Bellver: Ramon Llull a la recerca de la Veritat (cantata per a cor de veus blanques i agrupacions Orff), amb textos de Sebastià Sansó. I un any abans presentava un seguit d’arranjaments pel libreto de Miquel Maria per la cantata El bestiari de les galàxies en un projecte interdisciplinar vinculat als graus d’educació del CESAG.

Durant els darrers anys he publicat els llibres George Harrison. The Inner Light una vida espiritual (Milenio, 2017) i Cançons per ensenyar i aprendre (Dalmau, 2016). També he publicat cinc articles sobre temes diversos com ara la iconografia musical a la Seu, la relació entre Joan Mascaró i George Harrison, un anàlisi sobre els fenomens del neofolklore i juntament amb el músic i productor Miquel Brunet hem editat Mystirio Sibyl·la (Ona Edicions, 2017) que és una aproximació de nova creació musical al cant de la sibil·la. La darrera publicació ha estat el volum Sgt. Pepper’s  a través del espejo (T&B, 2017) una obra de continguts transversals que a partir de l’aportació de diversos autors commemora els 50 anys de l’àlbum més icònic dels Beatles.

Actualment estic treballant en diversos projectes: una obra multidisciplinar de nova creació per a la Fundació Mallorca Literària a partir de les analogies universals del tradicionari de Mallorca; també en la coordinació d’un volum monogràfic sobre el White Album dels Beatles; i juntament amb Toni Pizà estam treballant en l’edició crítica de materials jazzístics.

Des de fa més de quinze anys em dedic a la docència universitària al CESAG.