Som en Francesc Vicens Vidal, músic (especilitzat en musicologia i història de l’art). Em vaig doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre la imatge de la música en l’art medieval a la vegada que acabava els estudis de piano al Conservatori del Liceu i al Taller de músics.

El meu interès per l’etnomusicologia també m’ha portat a investigar les músiques de tradició oral en contextos de feina i de festa. Juntament amb Jaume Ayats he publicat diversos estudis centrats en la relació de la música i les feines del camp a Mallorca. I a dia d’avui estic centrat en la relació entre la música i el turisme de masses, la recepció local de fenòmens globals i la influència de la popular music en contextos diversos.

Sobre aquests temes he publicat 7 llibres i una vintena d’articles vinculats a grups I+D (vegeu totes les meves publicacions). De tots ells, Diabolus in musica (Palma, 2007) em va servir per guanyar el premi Hiperbòlic i l’any 2010 la majoria de les meves investigacions relacionades amb la sibil·la –El cant de la sibil·la a Mallorca (2004) i La sibil·la i les Matines a Mallorca (2006)- varen servir per donar suport a la candidatura del Cant al Llistat de Béns Immaterials de la UNESCO. Dos anys més tard l’OCB em va donar el premi Bartomeu Rosselló Pòrcel a la meva carrera com a jove investigador.

La meva vida acadèmica m’ha portat a viatjar arreu del món. He fet ponències a Palma, Barcelona, València, Madrid, Lisboa, Brusel·les, Zurich o Siena. A més, vaig fer els estudis de doctorat a Bologna (Dams) i l’any 2012 vaig participar en el programa Visiting Schoolar del Centre de Graduats de la ciutat de Nova York. 

Durant el curs 2015-2016 vaig estrenar la meva primera obra musical: Ramon Llull a la recerca de la Veritat (cantata per a cor de veus blanques i agrupacions Orff), amb textos de Sebastià Sansó.

Les meves últimes investigacopns han estat publicades en dos llibres: George Harrison. The Inner Light una vida espiritual (Milenio, 2017) i Cançons per ensenyar i aprendre (Dalmau, 2016). El primer és una biografia del beatle George Harrison centrada en la seva vessant espiritual i el segon és un manual de música destinat a la formació de mestres no especialistes.

Actualment estic coordinant una publicació conjunta que commemora els 50 anys de l’àlbum Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Apple, 1967).

Des de fa més de deu anys em dedic a la docència universitària al CESAG.