Som en Francesc Vicens Vidal, músic (especialitzat en musicologia i història de l’art). Em vaig doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre la imatge de la música en l’art medieval a la vegada que acabava els estudis de piano al Conservatori del Liceu i al Taller de músics.

El meu interès per l’etnomusicologia també m’ha portat a investigar les músiques de tradició oral en contexts de feina i de festa. Juntament amb Jaume Ayats he publicat diversos estudis centrats en la relació de la música i les feines del camp a Mallorca. A dia d’avui estic centrat en la relació entre la música i el turisme de masses, la recepció local de fenomens globals i la influència de la popular music en contexts diversos.

Sobre aquests temes he publicat 7 llibres i una vintena d’articles vinculats a grups I+D (vegeu totes les meves publicacions). De tots ells, Diabolus in musica (Palma, 2007) em va servir per guanyar el premi Hiperbòlic i l’any 2010 la majoria de les meves investigacions relacionades amb la sibil·la –El cant de la sibil·la a Mallorca (2004) i La sibil·la i les Matines a Mallorca (2006)- varen servir per donar suport a la candidatura del Cant al Llistat de Béns Immaterials de la UNESCO. Dos anys més tard l’OCB em va donar el premi Bartomeu Rosselló Pòrcel a la meva carrera com a jove investigador.

La meva vida acadèmica m’ha portat a viatjar arreu del món. He fet ponències a Palma, Barcelona, València, Madrid, Lisboa, Brusel·les, Zurich o Siena. A més, vaig fer els estudis de doctorat a Bologna (Dams) i l’any 2012 vaig participar en el programa Visiting Schoolar del Centre de Graduats de la ciutat de Nova York. 

Durant el curs 2015-2016 vaig estrenar la meva primera obra musical: Ramon Llull a la recerca de la Veritat (cantata per a cor de veus blanques i agrupacions Orff), amb textos de Sebastià Sansó.

Els dos darrers anys he publicat dos llibres George Harrison. The Inner Light una vida espiritual (Milenio, 2017) i Cançons per ensenyar i aprendre (Dalmau, 2016). També he publicat cinc articles sobre temes diversos com ara la iconografia musical a la Seu, la relació entre Joan Mascaró i George Harrison, un anàlisi sobre els fenomens del neofolklore i juntament amb el músic i productor Miquel Brunet hem editat Mystirio Sibyl·la (Ona Edicions, 2017) que és una aproximació de nova creació al cant de la sibil·la.

Recentment acaba de veure la llum Sgt. Pepper’s  a través del espejo (T&B, 2017) una obra conjunta de continguts transversals que commemora els 50 anys de l’àlbum més icònic dels Beatles.

Actualment, amb Lucia Petrielli, estic treballant en una obra musico teatral a partir de les analogies universals del tradicionari de Mallorca.

Des de fa més de quinze anys em dedic a la docència universitària al CESAG.